Om AOF

AOF er en sammenslutning af 100 afdelinger, der gennemfører kurser og uddannelsesaktiviteter i hele landet. Formålet er at sprede viden og forståelse om vores samfund og kultur og gøre danskerne til aktive medborgere. Formålet er også at udbrede demokrati i Danmark, og det med udgangspunkt i viden, udvikling og samvær. Disse formål udfylder AOF med folkeoplysning, kulturelle aktiviteter, grund – , efter – og videreuddannelse, og hjælp til den enkelte dansker med at leve op til kravene på arbejdsmarkedet.

Hver uge bliver tusindvis af danskere på AOF´s aftenskoler klogere på alt fra madlavning, Mellemøsten og motion til sprog og syning. Samtidig modtager mange andre voksne danskere undervisning hos AOF, så de lærer at læse i deres hverdag.

En stor del af AOF´s uddannelsesaktiviteter er i dag målrettet både private og offentlige arbejdspladser. AOF underviser virksomhedernes medarbejdere i intern kommunikation, kompetenceudvikling, sprog og it, så arbejdspladsen får et fagligt løft. Og AOF sætter også gang i ting, der hjælper sundhed og trivsel på vej på arbejdspladsen. AOF hjælper ligeledes unge med at komme i uddannelse eller i beskæftigelse. AOF´s målgruppe er meget bred, men uanset hvad der undervises i, så tager AOF udgangspunkt i den folkeoplysende tradition, hvor man møder borgeren i øjenhøjde.

Hvis du gerne vil undervise i AOF, skal du kontakte de(n) lokale afdeling(er), hvor du er interesseret i at undervise.

Hvis du leder efter AOF’s landsforbund, skal du gå ind på AOF Danmarks side.