NORDENSKOLAN

Formål
Uddannelsen har til formål at give deltagerne en vidensbaseret forståelse af den nordiske model og give dem værktøjer til at kunne omsætte disse kompetencer inden for praktisk politik. Deltagerne får indgående viden om ligheder og forskelle mellem de nordiske lande, om det nordiske samarbejde og om den nordiske models muligheder og udfordringer.
Arrangører
Uddannelsen gennemføres i samarbejde mellem ABF Norden og den nordiske arbejderbevægelses samarbejdsorganisation SAMAK.
Målgruppe
Målgruppen er ledere og mellemledere på regionalt og centralt niveau, som er eller kan blive strategisk placeret i organisationen. Uddannelsen skal efterfølgende føre til, at deltagerne bruger den viden og de kompetencer aktivt i deres egen organisation og bidrager til at sprede disse indsigter om den nordiske model og dens udfordringer. Efter gennemført uddannelse vil deltagerne indgå i Nordenskolans alumni-netværk.
Alle SAMAK's medlemorganisatoner kan melde deltagere til Nordenskolan. Foruden disse pladser inviteres Nordenskolans deltagere til S-gruppen i Nordiska Rådet, ABF Nordens medlemsorganisationer og tilhørende tænketanke.
Tid og sted
Uddannelsen består af to tredages seminarer forskellige steder i Norden med tværgående arbejde. Præcise datoer for uddannelsen opdateres på www.nordenskolan.org.
Indhold
Deltagerne kommer til at fordybe sig i den nordiske model gennem aktuel forskning, samtale med deltagere fra andre nordiske lande og ledere fra den nordiske arbejderbevægelse og gennem fordybende fokusarbejde. Deltagerne forventes at bruge undervisningsmaterialet og lægge tid og kræfter i tværnationale grupper inden, under og mellem uddannelsesgangene.
Uddannelsen bygger på forskningsprojektet Nordmod 2030, som er startet op af SAMAK. Projektet runder grund-, land-, og slutrapporter samt temarapporter, der handler om at skabe for at dele - og dele for at skabe. Derudover kommer deltagerne omkring velfærdsmodellens fremtidige finansiering og bæredygtighed, anstændigt arbejdsliv, inkluderings- og integrationsudfordringer samt demokrati og samarbejde. Udgangspunktet er, at arbejderbevægelsen skal have de bedste svar på den nordiske models udfordringer. Uddannelsen knytter sig også til SAMAK's udviklingstemaer.
Undervisningen foregår på de skandinaviske sprog og med engelsk som støttesprog.
Pris
Kursusafgiften er på 18.000 SEK pr. deltager og inkluderer kost og logi, underviser- og deltageromkostninger, undervisningsmateriale, administration, undervisningslokaler, transport under uddannelsesseminarerne og øvrige uddannelsesudgifter. Transportudgifter til og fra uddannelsen er ikke inkluderet i kursusafgiften.
Transport
Transport og eventuel tabt arbejdsfortjeneste dækkes af den tilmeldte organisation selv. Af praktiske årsager opfordres deltagerne til at bestille deres rejse gennem Resekompani AB, som fakturerer til den pågældende organisation. Resekompani kan kontaktes på mail resor@resekompani.se eller telefon +46 26 26 70 70. Den pågældende organisation kan dog vælge at bestille deltagernes rejse på anden vis.