AOF med en ambitiøs målsætning: Tusindvis af ledige og beskæftigede sendes på uddannelse

På tre år har AOF hjulpet mere end 31.000 danskere med et kompetenceløft. En ny millionbevilling sikrer, at det vigtige arbejde kan fortsætte, og ambitionen er nu at løfte de almene kompetencer hos endnu flere.
En undersøgelse fra OECD i 2014 viste, at omkring 600.000 voksne i Danmark har udfordringer med at læse, skrive, regne og bruge IT. Behovet for opkvalificering er med andre ord stort, og efterspørgslen følger hastigt efter. Fra 2018-2020 gennemførte AOF Projekt Styrket Indsats, som skulle opruste de ledige og beskæftigedes almene færdigheder.
Målsætningen var at hjælpe 18.000 deltagere i målgruppen. Efter projektets afslutning viste det sig, at AOF havde overgået egne forventninger med en samlet deltagelse på 31.000 i forberedende voksenundervisning (FVU) og ordblindeundervisning (OBU) i løbet af projektets tre-årige periode.
Denne gang er målsætningen, at 20.000 ledige og 20.000 beskæftigede skal påbegynde FVU og OBU.
Med en ny bevilling er der nu et solidt grundlag for at videreføre projektet og brede det yderligere ud i hele landet. Projektet skal med en landsdækkende indsats styrke ledige og beskæftigedes almene færdigheder, så de kan blive bedre til at læse, skrive, regne og bruge IT. Det sker i samarbejde med Fagbevægelsens Hovedorganisation, arbejdsgiverorganisationer og en lang række faglige forbund.
”AOF arbejder kontinuerligt med at bidrage positivt til beskæftigelsesindsatsen i Danmark, og derfor glæder det mig meget, at vi nu får mulighed for at folde Projekt Styrket Indsats ud, så endnu flere danskere kan opleve glæden ved at udvikle sig fagligt og personligt”, udtaler John Meinert Jacobsen, som er adm. direktør i AOF Danmark.
I 2021 viste en evaluering, at 90% af deltagerne på AOF’s kurser under Projekt Styrket Indsats har oplevet, at de enten er blevet bedre til deres arbejde eller har fået større mod på at søge arbejde. 740 virksomheder og 225 jobcentre og a-kasser har indtil videre været samarbejdspartnere i projektet.
Udover at styrke de grundlæggende færdigheder er det også håbet, at flere af de beskæftigede får blod på tanden til at dygtiggøre sig yderligere og evt. tage springet ud i efteruddannelse. Således vil projektet være til gavn for både virksomhederne og den enkelte medarbejder.
Om Projekt Styrket Indsats:
Projekt Styrket Indsats er finansieret af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering under Puljen til en styrket indsats for ordblinde og læse-, skrive- og regnesvage.
For yderligere information, kontakt forbundskonsulent Peter Bruhns: pebr@aof.dk / 20900161
Du kan også læse mere på psi.aof.dk