Ordblindeundervisning (OBU)

Har du svært ved at læse, skrive og regne kan du få hjælp hos os. Vi underviser ordblinde voksne i dansk og matematik.

Undervisningen er ikke som dengang, du gik i folkeskole. Vi underviser på en anden måde, og vi er bevidste om, at det skal være sjovt at lære. Her er alle kursister ordblinde, og undervisningen foregår i et trygt miljø på små hold med højst seks personer. Det koster ikke noget, hvis du er i målgruppen. 

Du bliver undervist af lærere, som er specialister i at undervise ordblinde voksne. Lærerne støtter dig og har stor forståelse for, hvordan det er at være ordblind. Du er selv med til at bestemme, hvilke emner du vil arbejde med.

Du bliver først og fremmest undervist i dansk, men du lærer samtidig meget om IT.

Du kan bruge pc, iPad og mobiltelefon i undervisningen, og du lærer at bruge programmer og apps, som kan skrive det, du siger og læse op for dig. Det vil gøre din hverdag meget nemmere, og du vil pludselig kunne læse og skrive tekster, som du før havde svært ved.

Når du går til danskundervisning, kan du også vælge at lære matematik eller engelsk.

Det er gratis, når du har været til en samtale med én af vores undervisere. Samtalen skal bruges til at finde ud af, hvilket niveau undervisningen skal være på, for at du får mest muligt ud af din tid hos os.    

Kontakt os og hør hvordan du kommer i gang.

Udfold beskrivelse

Adresser

  • Mylius Erichsens Vej 1
    9210 Aalborg

  • Hangaardsvej 5
    9900 Frederikshavn

Tlf.: 25462556

Yderligere information om kurset

Du kan deltage hvis du er helt eller delvis ledig og ordblind. En af vores læsepædagoger indkalder dig til et personligt møde og en læseundersøgelse, før du kan optages på Ordskolen.

Sammen finder I ud af, hvilken undervisning du skal have. Der er løbende optag.

Når du kommer til samtale aftaler vi, hvornår du kan starte. Er du medlem af en A-kasse og dagpengeberettiget, skal kurset godkendes af din vejleder i Jobcentret eller Anden Aktør.

Er du kontanthjælpsmodtager eller modtager du sygedagpenge skal kurset godkendes af din sagsbehandler ved Jobcentret. Et forløb tilrettelægges med udgangspunkt i din læseundersøgelse og dine fremtidsønsker.

Det er individuelt, hvor langt et kursus man skal have, men som regel starter man med 20 uger. Mens du er på kurset, får du aktiveringsydelse, kontanthjælp, sygedagpenge eller revalideringsydelse. Spørg din sagsbehandler om hvilke regler, der gælder for DIG.

Vi har undervisningssteder i Aalborg og Frederikshavn. Er der et undervisningsbehov, etablerer vi gerne undervisning dér, hvor behovet måtte være. Derfor – kontakt os – så finder vi sammen en løsning.

Der er højst 6 personer på et hold.

Kender du én i din omgangskreds, der er ordblind? Hjælp vedkommende ved at gøre opmærksom på, at der findes dette undervisningstilbud, hvor der tages hånd om den enkelte deltagers individuelle problemer. Kurserne er gratis, og alle nødvendige materialer vil frit blive stillet til rådighed.